Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  EU4Culture
EU4Culture
Încă o etapă a fost trecută cu brio de către echipa noastră în urma căreia două orașe din Republica Moldova vor primi support din partea UE pentru dezvoltarea Strategiilor de Dezvoltare Culturală.
Publicat: 15.11.2021   

Pentru acest proiect echipa Primăriei municipiului Orhei împreună cu echipa Consiliului Raional Orhei dar și a Bibliotecii Publice ”Alexandru Donici” au depus un efort comun în urma căruia s-a reușit obținerea acestor rezultate. Urmează o ultimă etapă pentru care vom munci toți împreună.

La 9 noiembrie 2021, la Chișinău, EU4Culture cu sprijinul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a acordat oficial granturi în valoare de 30 000 EUR către două orașe selectate din Republica Moldova pentru pregătirea Strategiilor de Dezvoltare Culturală.

Apelul pentru cereri de granturi a fost lansat în mai 2021 și are ca scop sprijinirea orașelor non-capitale în dezvoltarea și implementarea Strategiilor de Dezvoltare Culturală, urmând abordarea Capitalelor Europene ale Culturii. În total, 70 de orașe din 5 țări din Parteneriatul Estic au participat la apel. În urma evaluării cererilor depuse au fost selectate două orașe din Republica Moldova - Cahul și Orhei.

Orașele vor primi granturi de până la 30 000 EUR pentru dezvoltarea Strategiilor de Dezvoltare Culturală. În etapa finală a apelului, un oraș dintre aceste două va primi un grant de până la 300.000 EUR pentru a-și implementa strategia.

După discursurile de întâmpinare, domnul Giuseppe Paglione, Ofițer de Program, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a vorbit despre suportul Uniunii Europene în domeniul Culturii și Industriilor Creative. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

EU4Culture este un proiect de patru ani finanțat de Uniunea Europeană pentru a sprijini cultura și sectorul creativ, cu un accent special pe orașele care nu sunt capitale din țările Parteneriatului Estic. Proiectul își propune să contribuie la transformarea culturii într-un motor de creștere și dezvoltare socială în întreaga regiune. EU4Culture este implementat de Institutul Goethe (conducător), Institut Francais Georgie, Institutul Cultural Danez, Centrele Cehe.

 
 

Accesări: 904

Alte EU4Culture

Publicat: 27.02.2023   
Accesări: 525
Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, anunță cel de-al treilea apel pentru granturi de mobilitate pentru a sprijini artiștii și profesioniștii din domeniul cultural din țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Acest apel se concentrează în special pe sprijinirea candidaților din orașele care nu sunt capitale. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.06.2022   
Accesări: 893
Orhei, 20 iunie 2022 – Primăria municipiului Orhei a inițiat procedura de elaborare a proiectului de decizie al Consiliului municipal Orhei ”Cu privire la aprobarea Planului Strategic de dezvoltare culturală a mun. Orhei 2022-2027”. Citeşte mai mult...
Publicat: 11.06.2022   
Accesări: 1049
În perioada 19-20 mai 2022, la Tbilisi, Georgia, o delegație din Orhei, condusă de primarul municipiului dl Pavel Verejanu, a participat la Prima Conferință Regională EU4Culture, în cadrul căreia proiectul a creat „EU4Culture Cities Network”. Citeşte mai mult...
Publicat: 07.04.2022   
Accesări: 950
Luni, 4 aprilie 2022, Primăria municipiului Orhei a organizat pentru un grup de orheieni creativi o vizită de studiu la HUBuri creative din Chișinău ArtCor, MediaCor, Digital park. Vizita a avut loc în cadrul procesului de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Cultural-Creativă a municipiului Orhei și are ca scop extinderea viziunii privind oportunitățile pe care ni le oferă industria cultural creativă. Citeşte mai mult...

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Duminică, 26 mai 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 67052   Total ieri: 4416   Total azi: 4000