Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  EU4Culture
EU4Culture
La Primăria municipiului Orhei a avut loc o rundă de consultări publice asupra proiectului Planul Strategic de Dezvoltare Cultural-Creativă a localității
Publicat: 23.06.2022   

Orhei, 20 iunie 2022 – Primăria municipiului Orhei a inițiat procedura de elaborare a proiectului de decizie al Consiliului municipal Orhei ”Cu privire la aprobarea Planului Strategic de dezvoltare culturală a mun. Orhei 2022-2027”.

La eveniment au participat reprezentanți ai sectoarelor cultural-creative din localitate.

În cadrul acestei runde de consultări publice, echipa de implementare a proiectului EU4Culture din Orhei a prezentat conținutul proiectului Planului Strategic de dezvoltare culturală. Proiectul documentului de politici locale în domeniul cultural creativ cuprinde un plan de acțiuni realistic cu idei de proiecte și inițiative specifice ce vor fi realizate în următorii ani. Având în vedere provocările erei tehnologice, cultura necesită o impulsionare, astfel încât să corespundă și să susțină dezvoltarea societății în care trăim.

Astfel, a fost atrasă atenția publicului prezent asupra abordării UNESCO a culturii, care are drept obiectiv principal „Valorificarea potențialului culturii și creativității ca motor al dezvoltării sociale și economice durabile”.

Managerul Echipei de implementare, dl Igor Cernei, a remarcat gradul mare de interes și implicare a comunității în procesul de dezvoltare a proiectului de Strategie. 

”Vă mulțumim pentru interes și pentru contribuire la definitivarea proiectului documentului strategic.”

Proiectul de document strategic are drept scop crearea premiselor pentru transformarea municipiului Orhei într-un oraș unde viața culturală efervescentă, patrimoniul cultural protejat și valorificat, implicarea comunității, parteneriatele regionale, naționale, internaționale favorizează dezvoltarea industriilor cultural-creative pentru creșterea economică și dezvoltarea socială.

Proiectul de decizie al Consiliului municipal Orhei ”Cu privire la aprobarea Planului Strategic de dezvoltare culturală a mun. Orhei 2022-2027” a fost dezvoltat de Primăria municipiului Orhei în cadrul proiectului EU4Culture la Orhei.

EU4Culture este un proiect de patru ani finanțat de Uniunea Europeană pentru a sprijini sectorul cultural și creativ, cu un accent special pe orașele care nu sunt capitale din țările Parteneriatului Estic. Proiectul este implementat de Institutul Goethe (conducător), Institut Francais Georgie, Institutul Cultural Danez și Centrele Cehe.

Prin proiectul publicat pe site-ul Primăriei mun. Orhei: www.orhei.md se propune aprobarea Planului Strategic de dezvoltare culturală a municipiului Orhei pentru perioada 2022-2027.

Recomandările părților interesate, cu privire la elaborarea proiectului menționat, pot fi expediate până la data de 04.07.2022 în adresa Primăriei municipiului Orhei: str. Vasile Mahu 160 sau pe poșta electronică  igor.cernei@orhei.md.


Accesări: 960

Alte EU4Culture

Publicat: 27.02.2023   
Accesări: 588
Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, anunță cel de-al treilea apel pentru granturi de mobilitate pentru a sprijini artiștii și profesioniștii din domeniul cultural din țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Acest apel se concentrează în special pe sprijinirea candidaților din orașele care nu sunt capitale. Citeşte mai mult...
Publicat: 11.06.2022   
Accesări: 1120
În perioada 19-20 mai 2022, la Tbilisi, Georgia, o delegație din Orhei, condusă de primarul municipiului dl Pavel Verejanu, a participat la Prima Conferință Regională EU4Culture, în cadrul căreia proiectul a creat „EU4Culture Cities Network”. Citeşte mai mult...
Publicat: 07.04.2022   
Accesări: 1011
Luni, 4 aprilie 2022, Primăria municipiului Orhei a organizat pentru un grup de orheieni creativi o vizită de studiu la HUBuri creative din Chișinău ArtCor, MediaCor, Digital park. Vizita a avut loc în cadrul procesului de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Cultural-Creativă a municipiului Orhei și are ca scop extinderea viziunii privind oportunitățile pe care ni le oferă industria cultural creativă. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.11.2021   
Accesări: 973
Pentru acest proiect echipa Primăriei municipiului Orhei împreună cu echipa Consiliului Raional Orhei dar și a Bibliotecii Publice ”Alexandru Donici” au depus un efort comun în urma căruia s-a reușit obținerea acestor rezultate. Urmează o ultimă etapă pentru care vom munci toți împreună. Citeşte mai mult...

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Joi, 01 ianuarie 1970
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 64266   Total ieri: 3903   Total azi: 1214