Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  CDLR ORHEI  »  Noutăți
Noutăți
În perioada 10-11 noiembrie curent, orașul-pol Orhei a devenit gazda instituțiilor publice implicațe la nivel local, regional și central în dezvoltarea urbană a Republicii Moldova.
Publicat: 14.11.2022   

Vizita de studiu este organizată de Solidarity Fund PL în Moldova cu scopul studierii experienței mun. Orhei în crearea și organizarea activității Instituției Publice ”Centrul de Dezvoltare Locală și Regională din Municipiul Orhei” (Unitatea de Implementare a Proiectelor), înființată prin Decizia Consiliului municipal Orhei nr.6.22 din 15.07.2022 și implementării practicilor de succes ale mun. Orhei privind dezvoltarea urbană.

La eveniment au participat peste 30 persoane, reprezentanți ai MIDR,  4 ADR-uri , 6 oreșe-poli de creștere, printre care și Igor Malai, Șef Direcție - Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Tomasz Horbowski, Director de țară - Solidarity Fund PL în Moldova.

Astfel, oaspeții au avut ocazia să se informeze despre activitatea IP ”Centrul de Dezvoltare Locală și Regională din Municipiul Orhei”, procesul de instituționalizare, modul de organizare și activitate, relația cu Administrația Publică Locală, dar și să participe la un Treasure Hunt Quest în satul Butuceni pentru consolidarea spiritului și îmbunătăţirea colaborării între instituțiile implicate în procesul de dezvoltare urbană la nivel local, regional și central.

În a doua zi, specialiștii din cadrul Primăriei Orhei au organizat vizite în teritoriu la proiectele de succes implementate în municipiu ca: reconstrucția Instituţiei Publice de Educaţie Timpurie Grădinița № 6 „STELUȚA” care dispune de cameră salină, bazin, sală de sport, dar și specialiști calificați; Filiala Sumitomo Electric Bordnetze - ZEL (Zona Economică Liberă); Întreprinderea Municipală „Orhei Transport” și Proiectul „Construcția locuințelor sociale” prin care salariații din sectorul bugetar care activează în raza municipiului primesc locuințele la cele mai avantajoase condiții de pe piață, urmând să achite doar costul locuinței, fără dobândă, ceea ce înseamnă 500 de lei lunar, timp de 35 de ani.

Această activitate este implementată în contextul procesului de implementare a Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere 2021-2027, cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone (Polish Aid).

Mulțumim organizatorilor și tuturor oaspeților pentru participare!Alte Noutăți

Publicat: 21.12.2022   
Primăria municipiului Orhei, a devenit membrul Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), finanțată de UE și implementată de PNUD, care a lansat un concurs de granturi pentru a sprijini eforturile de răspuns la criză și de redresare a autorităților locale. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.11.2022   
Primăria mun.Orhei, îsî manifestă intenția de aderare la rețeaua „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), și a deveni membru a acestei rețele, inițiativa UE implementată prin intermediul UNDP. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.11.2022   
La data de 07.11.2022 curent, Șeful Instituției Publice ”Centrul de Dezvoltare Locală și Regională din Municipiul Orhei” Mihail GANDRABURA și Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru Pavel TROFIN, au semnat un Acord de parteneriat în vederea inițierii și implementării acțiunilor comune pentru dezvoltarea socio-economică a Regiunii Centru. Citeşte mai mult...

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Sâmbătă, 20 iulie 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 64230   Total ieri: 1769   Total azi: 1178