Ro      Ru      En
Prima pagină  »  ȘTIRI ȘI EVENIMENTE  »  Noutăți
Noutăți
Străzile din orașul Orhei, renovate în ritm alert de către echipa lui Ilan Șor
Publicat: 03.09.2021   

Strada Șoimarul din Orhei a fost complet renovată și inaugurată de echipa Partidului „ȘOR”, după 40 de ani, timp în care nu a fost reparată. Acest drum secundar este cel care unește sectorul Lupoaica de sectorul Centru din Orhei. Aceasta este o arteră importantă pentru localnici, în special pentru profesorii și elevii care învață la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale”, precum și pentru cadrele medicale care muncesc la „Centrul Medical Munteanu” și Centrul Medicilor de Familie din oraș.

 
„De 40 de ani locuiesc pe această stradă și niciodată nu a fost așa cum e acum. E o plăcere să mergi pe acest drum. Anterior, era periculos, acum este și trecere de pietoni, trotuare și tot ce trebuie. Este foarte frumos Orheiul și suntem tare mulțumiți. E puțin spus că orașul nostru s-a schimbat. Putem spune că a fost întors invers. Nu avem cuvinte de mulțumire pentru dl Ilan Șor și pentru primărie”, a spus o femeie care locuiește pe strada Șoimarul.
 
„Era strașnic. Nu am cuvinte, acum e o plăcere să mergi pe acest drum. Mulțumim din tot sufletul că domnul Șor și toți cei care rezolvă toate astea nu uită de noi și, cel mai important, e că nu-și uită promisiunile. Tot ce a promis, tot a făcut”, a menționat o locuitoare a orașului Orhei.
 
„Pe acest drum erau numai pietre, era dezastruos, dărâmat. Era complicat să ajungi până la clinică. Tot ce se promite, se face, la termen și calitativ. Sunt foarte mândră că locuiesc la Orhei, cel mai frumos oraș din țară”, a spus o altă femeie.
 
Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că, pe lângă renovarea străzii Șoimarul, au fost reamenajate patru parcări pentru angajații instituțiilor din preajmă, cât și pentru locatarii blocurilor de pe această stradă. Renovarea străzii Șoimarul va permite fluidizarea traficului pe strada Vasile Lupu, care, deseori, este aglomerată. Mai mult, la intersecția străzilor Șoimarul și Vasile Lupu a fost instalat un semafor.
 
„Odată cu darea în exploatare a străzii Șoimarul, am mai obținut o victorie. Echipa lui Ilan Șor de la Orhei continuă să implementeze proiectele fie de infrastructură, fie economice sau sociale. Sunt nespus de bucuros că fac parte din această echipă. Până la finele anului, vor fi inaugurate alte străzi. Tot ce ne-am propus la început de an, tot ce ne-am planificat ducem la bun sfârșit”, a declarat Pavel Verejanu.
 
La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a dat asigurări că autoritățile locale vor depune toate eforturile, astfel încât locuitorii municipiului și raionului Orhei să aibă parte de confortul pe care îl merită.
 
„Drumul renovat este situat în inima municipiului Orhei, care duce la unul dintre cele mai importante licee. Îi mulțumim lui Ilan Șor că este în continuare alături de noi, ne îndrumă și ne supraveghează ca să facem lucruri frumoase”, a adăugat Țurcanu.
 
La eveniment au participat și deputatele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Reghina Apostolova, care au declarat că Orhei este primul oraș din țară în care au fost renovate și modernizate toate drumurile centrale.
 
„Renovarea străzii Șoimarul este primul proiect mare implementat după campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Noi demonstrăm ceea ce am promis – că lucrăm pentru oameni. În pofida multor discuții, echipa lui Ilan Șor implementează proiecte privind îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor din Orhei și din toată țara. Orhei este un oraș exemplu pentru toate localitățile din țară și speranța pentru mai multe generații. În acest oraș, toate categoriile de vârstă au toate cele necesare”, a specificat deputatul Marina Tauber.
 
„Am fost martorii inaugurării unei artere importante din centrul orașului Orhei. Proiectul privind renovarea drumurilor, inițiat de Ilan Șor, în 2015, continuă să fie implementat de actuala echipă a Partidului „ȘOR”, în frunte cu Pavel Verejanu. În prezent, drumurile sunt construite conform unor tehnologii noi, moderne și putem constata cu mândrie că orașul Orhei deține întâietatea în țară, în ceea ce privește proiectele de infrastructură”, a afirmat deputatul Reghina Apostolova.
 
Totodată, deputatul Vadim Fotescu a afirmat că proiectul străzii Șoimarul demonstrează faptul că în localitățile în care sunt primari ai Partidului „ȘOR”, acolo unde oamenii au încredere în această formațiune, lucrurile se schimbă în bine.
 
„În noul Parlament ne vom axa pe promovarea proiectelor sociale îndreptate spre îmbunătățirea vieții oamenilor. Vom continua să lucrăm în toate localitățile și vom vota pentru inițiativele care cu adevărat vor avea scopul de a le aduce cetățenilor bunăstare”, a spus deputatul Vadim Fotescu.
 
Iar președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care și-a propus să facă din Orhei un oraș de vis, a declarat că va face tot posibilul pentru ca acest angajament să fie dus la bun sfârșit.
 
„Ați văzut că nici pandemia și nici campania electorală nu ne-au împiedicat să ne îndeplinim angajamentele. V-am promis că vom transforma orașul Orhei într-un Monaco și o voi face. Fiecare stradă renovată, fiecare curte ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Populația municipiului Orhei crește din 2015 încoace, atât datorită natalității care sporește, cât și faptului că oamenii din toată țara, inclusiv din Chișinău, se mută cu traiul la noi. Toată lumea vrea să trăiască la Orhei, ceea ce înseamnă că tot ceea ce facem este bine”, a menționat Ilan Șor.
 
În acest an, Primăria Orhei realizează un plan ambițios de renovare a străzilor secundare din oraș. Lucrările au început în martie, fiind deja reabilitate capital mai multe străzi secundare, iar altele sunt în reparație. Anul trecut, Primăria Orhei a renovat capital toate arterele principale din localitate.
 

 


Accesări: 368

Alte Noutăți

Publicat: 19.09.2021   
Accesări: 65
În sistemul serviciilor sociale activează sute de persoane pentru care principalul lucru este să creeze condiții de viață favorabile și confortabile pentru persoanele care se află în situații dificile de viață - vârstnici, persoane cu dizabilități, orfani. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.09.2021   
Accesări: 90
Visuri împlinite, amintiri și momente de neuitat petrecute cu familia și rudele. De asta au avut parte sute de mii de copii din țara noastră, dar și din străinătate, care au vizitat în această vară „Orheiland”, cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova și din regiune, construit la inițiativa lui Ilan Șor. Potrivit directorului „OrheiLand”, Igor Druță, de la începutul sezonului estival, din iunie, și până la sfârșitul verii, parcul de distracții a fost vizitat de peste jumătate de milion de oameni. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.09.2021   
Accesări: 127
Tradiție păstrată la Orhei. Elevii claselor a IX-a și a XII-a de la gimnaziile și liceele din municipiul Orhei vor fi răsplătiți cu premii, dacă vor înregistra performanțe la învățătură și vor avea un comportament exemplar. Recompensele materiale vor fi oferite când se va încheia anul școlar 2021-2022. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, cu ocazia începutului de an școlar. Citeşte mai mult...
Publicat: 31.08.2021   
Accesări: 115
“Limba noastra-i limbă sfântă, Limba vechilor cazanii, Care-o plâng și care-o cântă Pe la vatra lor țăranii.” Citeşte mai mult...
Publicat: 29.08.2021   
Accesări: 135
Cu acest prilej, la ora 11:00, în scuarul „Mihai Eminescu”, va fi adus un omagiu marelui poet și vor avea loc depuneri de flori la bustul acestuia. La eveniment, vor participa reprezentanții Administrației Publice Locale și toți cei care admiră creația lui Mihai Eminescu. Citeşte mai mult...
Publicat: 28.08.2021   
Accesări: 283
Ceremonia de deschidere a campionatului din acest an a fost diferită față de celelalte. Startul campionatului a fost dat de juniorii care practică ciclismul, precum și de reprezentanții autorităților municipale și raionale, consilieri, directori de întreprinderi și alți funcționari, care au urcat pe biciclete. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.08.2021   
Accesări: 265
Sunt 30 de ani de când Republica Moldova s-a declarat „un stat suveran, independent şi democratic, liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul, fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale.” Citeşte mai mult...
Publicat: 27.08.2021   
Accesări: 122
Împlinirea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova a fost sărbătorită, în mod tradițional, la Orhei, cu muzică, voie bună și invitați speciali. De dimineață, administrația raionului și municipiului Orhei, deputați și reprezentanți din conducerea Partidului „ȘOR”, veterani ai Războiului pentru Independenţă, precum și cei care au participat la lichidarea consecințelor de la Cernobîl, locuitori și oaspeți ai orașului și raionului Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.08.2021   
Accesări: 539
Festivitățile prilejuite împlinirii a 30 de ani de independență a țării noastre vor începe la ora 11:00, cu tradiționalul marș și depuneri de flori, la care sunt așteptați toți locuitorii raionului și municipiului Orhei, dar și oaspeții dragi. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.08.2021   
Accesări: 267
În 27 august, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de independență a Republicii Moldova, vor fi organizate mai multe evenimente, la Orhei. Toți locuitorii și oaspeții municipiului și raionului sunt așteptați, între orele 11:00 și 17:00, pentru a sărbători cum se cuvine ziua națională a țării noastre, dar cu respectarea măsurilor antiepidemice. Programul evenimentelor include tradiționalul marș și depunerile de flori prilejuite de Ziua Independenței, precum și un concert la care vor evolua interpreți autohtoni îndrăgiți. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.08.2021   
Accesări: 276
Este al doilea an când orașul nostru drag este gazda Campionatului Republicii Moldova de ciclism pe șosea, dedicat Zilei Independenței țării noastre. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.08.2021   
Accesări: 149
La 77 de ani de la operațiunea Iași – Chișinău, în memoria victimelor acelei lupte sângeroase, conducerea Primăriei Municipiului și a Raionului Orhei alături de consilieri și reprezentanții administrației publice locale de nivelul I și II au depus flori și au ținut un minut de reculegere la monumentul Ostașului Necunoscut din Municipiul Orhei și la Memorialul înălțat în apropierea satului Ivancea în memoria Corpului 2 de Cavalerie „ Sovietul comisarilor poporului Ucrainei” al frontului de Sud, căzuți în luptele din vara anului 1941. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.08.2021   
Accesări: 88
Evenimentul a întrunit cadrele didactice și managerilor instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.08.2021   
Accesări: 223
Dragi Orheieni, Această săptămână este plină de evenimente frumoase Vă așteptăm cu drag! Citeşte mai mult...
Publicat: 17.08.2021   
Accesări: 313
Ținem la aspectul orașului nostru, la locurile frumoase și bine amenajate, la zonele libere. Citeşte mai mult...
Publicat: 12.08.2021   
Accesări: 210
Încă 54 de locuitori ai municipiului Orhei au primit ajutoare bănești unice. Mai exact, este vorba despre vârstnici, persoane diagnosticate cu boli incurabile și cele cu nevoi speciale, cărora le-au fost acordați câte 700 și 1500 de lei. Suma totală a ajutoarelor se ridică la 45 000 de lei. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.08.2021   
Accesări: 310
Municipiului Orhei în zilele de sâmbătă și duminică a găzduit expoziția internațională a câinilor de rasă , organizată de Asociația Uniunii Chinologice din Republica Moldova în parteneriat cu municipalitatea. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.08.2021   
Accesări: 410
În aceste zile se execută lucrări de reabilitare și reconstrucție a străzilor Meșteșugarilor, Valul lui Traian, Plugușorului și Răzeșilor. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.08.2021   
Accesări: 253
Tradiționalele audiențele este un mijloc de comunicare cu locuitorii orașului ce ne permite să identificăm problemele acestora și să soluționăm. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.08.2021   
Accesări: 289
Ieri, 5 august 2021, în cadrul unei sesiuni de informare destinată persoanelor revenite de peste hotare organizate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în colaborare cu Primăria Municipiului Orhei și Consiliul Raional Orhei – au fost discutate un șir de oportunități de care persoanele din diasporă pot să beneficieze pentru a construi un viitor în acasă, fără a recurge la emigrare în străinătate. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 1168

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Miercuri, 22 septembrie 2021
© 2021 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63371   Total ieri: 895   Total azi: 319