Ro      Ru      En
Prima pagină  »  ȘTIRI ȘI EVENIMENTE  »  Noutăți
Noutăți
Echipa lui Ilan Șor continuă reparațiile de amploare a drumurilor din Orhei
Publicat: 12.10.2021   

Municipiul Orhei continuă să fie un mare șantier și să se modernizeze rapid. Alte două străzi secundare au fost renovate, după 50 de ani. Este vorba despre străzile Răzeșilor și Plugușorului, din sectorul Lupoaica, care se află în imediata vecinătate cu cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova – „Orheiland”. De-a lungul anilor, localnicii de pe cele două străzi au făcut numeroase reclamații în care au cerut nici mai mult, nici mai puțin decât să aibă un drum civilizat pe care să poată merge. Iată că doleanțele lor au fost auzite.

Locuitorii de pe strada Răzeșilor, sătui să mai umble prin praf și noroi, sunt bucuroși că ploile de toamnă, dar și alte precipitații nu le vor mai da bătăi de cap.
 
„Când ploua era imposibil de mers pe această stradă. Acum este foarte bine”, a spus o localnică.
 
„O viață întreagă am locuit aici și nimeni nu a reparat acest drum până acum. Am umblat prin glod, până nu demult. Era foarte greu. Acum suntem foarte bucuroși. Îi mulțumim dlui Șor și întregii sale echipe! Sunt foarte bravo!”, a menționat o altă localnică.
 
„Ani în șir am mers printr-un glod și o mizerie îngrozitoare. Acum este foarte frumos. De 40 de ani de când locuiesc pe această stradă, nu a fost astfel”, a afirmat o femeie.  
 
„De 60 de ani locuiesc aici. Glodul era până la genunchi, umblam în cizme de cauciuc. Abia anul acesta s-a făcut un drum cum trebuie. A fost asfaltat cumsecade. Îmi place”, a spus un vârstnic.
 
Aceeași situație a fost și pe strada Plugușorului, unde, la fiecare ploaie, noroiul punea stăpânire pe acest drum. Acum, situația s-a schimbat radical.
 
„Este foarte, foarte frumos! Mulțumim din suflet! Am crezut că vom ajunge la bătrânețe și nu vom avea astfel de drum. Până nu demult, practic nu ieșeam din curte. Trebuia să mergem cu greu, erau numai râpi, ambulanțele nu puteau urca pe acest deal. Acum e minunat, e frumos și bine. Să trăiască Ilan Șor mulți ani!”, a spus o locuitoare a străzii Plugușorului.
 
Inginerul-șef al Întreprinderii Municipale Servicii Comunal-Locative Orhei, Nicanor Pulbere, a menționat că lucrările de reparație a străzii Plugușorului au durat o lună și jumătate și că acestea au fost efectuate conform unor noi tehnologii.
 
„Lucrările au fost făcute calitativ. Oamenii sunt mulțumiți, fiindcă timp de 50 de ani, această stradă nu a mai fost reparată. Drumul a fost renovat conform unei tehnologii noi, s-a folosit plasă sudată din metal pentru betonare pentru ca să nu se deterioreze și să fie rezistentă la îngheț-dezgheț”, a precizat inginerul-șef Nicanor Pulbere, responsabil de renovarea străzii Răzeșilor și Plugușorului.
 
În context, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că, până în prezent, la Orhei, s-au betonat aproape 4 500 de metri pătrați de drumuri, care au o garanție de cel puțin 25 de ani.
 
„Așteptările oamenilor au un bun sfârșit. Au fost betonate drumurile dintr-o întreagă mahala. Și șoferii pot circula în siguranță. S-a folosit beton armat. Apele pluviale, care spălau aceste drumuri și creau o mulțime de probleme, nu le vor mai da bătăi de cap oamenilor. Sper că timp de 25 de ani, cel puțin, veți uita de noroi, iar copilașii vor fi în siguranță când vor merge la grădiniță și școală. Vă îndemn să aveți în continuare încredere în noi, deoarece noi suntem cei care realizăm toate gândurile voastre”, a afirmat Pavel Verejanu.
 
La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că investițiile în proiectele de infrastructură vor continua.
 
„Suntem bucuroși că am reușit să renovăm drumul și în acest sector privat de locuințe. La renovarea acestei străzi au fost implementate cele mai noi tehnologii, care permit drumurilor aflate în pantă să fie de calitate și să corespundă celor mai dificile condiții climaterice. Vom continua să investim în infrastructura din municipiul și raionul Orhei. Acest municipiu este un model de dezvoltare a tuturor orașelor din întreaga țară”, a specificat Dinu Țurcanu.
 
Prezent la evenimentul de inaugurare a străzii renovate, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a accentuat că implementarea proiectelor de infrastructură și nu numai este posibilă numai dacă cetățenii vor fi uniți, vor avea un interes comun și încredere în echipa Partidului „ȘOR”.
 
„Ilan Șor este cel care, împreună cu dvs., - locuitorii orașului Orhei și echipa sa, a început transformările radicale, în 2015. Echipa noastră se ține de cuvânt și orice ar fi, va realiza proiectele pe care le-a promis. Noi vom merge înainte și vom implementa toate proiectele menite să le asigure oamenilor confort și siguranță. Evenimentele de inaugurare a acestor drumuri este o sărbătoare mică, dar cu un rezultat mare pentru fiecare locuitor al acestui sector. Vrem ca în continuare să fim uniți, solidari și să obținem cât mai multe victorii în fața și altor provocări pe care le vom avea”, a declarat deputatul Marina Tauber. 
 
Și deputatul Ilan Șor dă asigurări că va continua să investească în proiecte de infrastructură, astfel încât localitățile administrate de echipa sa să se dezvolte. 
 
„Împreună cu echipa mea am făcut multe promisiuni și nu ne vom lăsa până când le vom îndeplini. Municipiul Orhei, dar și celelalte localități în care ne bucurăm de susținere și încredere, vor fi modernizate, iluminate și le vom oferi perspectivă de viitor. Împreună putem face lucruri mărețe. Am demonstrat de mai multe ori că suntem o echipă puternică, care se ține de cuvânt”, a declarat Ilan Șor.
 
Proiectele de infrastructură din Orhei au început să fie realizate din 2015, după venirea lui Ilan Șor în funcția de primar al localității. La inițiativa edilului, Primăria a început, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Acest lucru permite autorităților locale să optimizeze cheltuielile, iar din banii economisiți să efectueze și alte proiecte sociale. De la preluarea administrării orașului Orhei de către echipa lui Ilan Șor, 80 la sută din drumurile din municipiu au fost reparate.
 
Anul trecut, autoritățile din municipiul Orhei au reparat integral toate arterele principale din oraș. În acest an, sunt renovate capital mai multe străzi secundare. Lucrările sunt executate de drumarii din Orhei, fapt care garantează calitate și o economie de circa 30%. În ultimii șase ani, investițiile în renovarea infrastructurii rutiere au crescut, la Orhei, de cel puțin patru ori.
 

Accesări: 286

Alte Noutăți

Publicat: 20.10.2021   
Accesări: 107
Ședința de astăzi a fost inițiată cu un minut de reculegere în memoria Doamnei Ala Buracovschi ce pe parcursul multor ani a asigurat şi îndeplinit funcția de Secretar al Consiliului Municipal Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 13.10.2021   
Accesări: 169
Academia Prospera vine la Orhei cu cursuri pentru copii. Citeşte mai mult...
Publicat: 09.10.2021   
Accesări: 1129
Cu profundă durere în suflet am aflat despre trecerea în neființă a unei persoane extraordinare – Ala BURACOVSCHI. Citeşte mai mult...
Publicat: 08.10.2021   
Accesări: 220
Modernizarea curților de bloc continuă, în municipiul Orhei. De această dată, echipa Partidului „ȘOR” a renovat și a dat în exploatare curtea situată pe strada Sesiunii, din sectorul Lupoaica, care nu a mai fost reparată timp de 40 de ani. De asemenea, în curte au fost instalate bănci și a fost construit un teren de joacă Citeşte mai mult...
Publicat: 06.10.2021   
Accesări: 141
La eveniment a participat conducerea raionului și municipiului Orhei, în persoana domnilor Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, Pavel Verejanu, Primarul Municipiului Orhei, precum și doamnele vicepreședinte ale raionului Orhei: Irina Bogaciuc și Tatiana Platon. La eveniment a fost prezentă și doamna Marina Tauber, deputat al actualului legislativ. Citeşte mai mult...
Publicat: 05.10.2021   
Accesări: 102
Vă aducem cele mai calde felicitări cu ocazia zilei profesionale a lucrătorilor din sistemul de învățământ. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.10.2021   
Accesări: 162
În această zi, ne exprimăm o recunoștință specială oamenilor în etate - principalii noștri profesori și mentori. Fiecare din Dumneavoastră are o lungă viață în spatele său. Sunteți o legătură vie între trecut și tânăra generație. Înțelepciunea și experiența bogată sunt deosebit de importante în condițiile moderne, când, împreună cu inițiativa tinerilor, este necesară experiența vieții. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.10.2021   
Accesări: 162
Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate peste 2000 de persoane din municipiului Orhei cu vârsta mai mare de 70 de ani vor primi susținere financiară, la inițiativa și cu susținerea deputatului Ilan Șor, din cadrul Consiliului Raional Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.09.2021   
Accesări: 131
Ele sunt adevăratele modele pentru creștinii care își doresc să capete înțelepciunea și virtuțile creștine. Sofia și fiicele ei Vera, Nadejda și Liubovi au mărturisit deschis credinţa lor în Hristos. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.09.2021   
Accesări: 245
În cadrul săptămânii „ Promovarea patrimoniului cultural” astăzi la Muzeul de Istorie și Etnografie din Municipiul Orhei a fost plin de oaspeți. În curtea muzeului a fost organizată expoziția meșterilor populari din raionul Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.09.2021   
Accesări: 215
Este o tradiție în primărie Orhei ca fiecare zi de joi să fie ziua audiențelor în cadrul cărora putem discuta și soluționa problemele locuitorilor municipiului, dar și să mai discutăm despre propunerile și viziunile acestora. Citeşte mai mult...
Publicat: 19.09.2021   
Accesări: 179
În sistemul serviciilor sociale activează sute de persoane pentru care principalul lucru este să creeze condiții de viață favorabile și confortabile pentru persoanele care se află în situații dificile de viață - vârstnici, persoane cu dizabilități, orfani. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.09.2021   
Accesări: 158
Visuri împlinite, amintiri și momente de neuitat petrecute cu familia și rudele. De asta au avut parte sute de mii de copii din țara noastră, dar și din străinătate, care au vizitat în această vară „Orheiland”, cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova și din regiune, construit la inițiativa lui Ilan Șor. Potrivit directorului „OrheiLand”, Igor Druță, de la începutul sezonului estival, din iunie, și până la sfârșitul verii, parcul de distracții a fost vizitat de peste jumătate de milion de oameni. Citeşte mai mult...
Publicat: 03.09.2021   
Accesări: 445
Strada Șoimarul din Orhei a fost complet renovată și inaugurată de echipa Partidului „ȘOR”, după 40 de ani, timp în care nu a fost reparată. Acest drum secundar este cel care unește sectorul Lupoaica de sectorul Centru din Orhei. Aceasta este o arteră importantă pentru localnici, în special pentru profesorii și elevii care învață la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale”, precum și pentru cadrele medicale care muncesc la „Centrul Medical Munteanu” și Centrul Medicilor de Familie din oraș. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.09.2021   
Accesări: 167
Tradiție păstrată la Orhei. Elevii claselor a IX-a și a XII-a de la gimnaziile și liceele din municipiul Orhei vor fi răsplătiți cu premii, dacă vor înregistra performanțe la învățătură și vor avea un comportament exemplar. Recompensele materiale vor fi oferite când se va încheia anul școlar 2021-2022. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, cu ocazia începutului de an școlar. Citeşte mai mult...
Publicat: 31.08.2021   
Accesări: 157
“Limba noastra-i limbă sfântă, Limba vechilor cazanii, Care-o plâng și care-o cântă Pe la vatra lor țăranii.” Citeşte mai mult...
Publicat: 29.08.2021   
Accesări: 167
Cu acest prilej, la ora 11:00, în scuarul „Mihai Eminescu”, va fi adus un omagiu marelui poet și vor avea loc depuneri de flori la bustul acestuia. La eveniment, vor participa reprezentanții Administrației Publice Locale și toți cei care admiră creația lui Mihai Eminescu. Citeşte mai mult...
Publicat: 28.08.2021   
Accesări: 377
Ceremonia de deschidere a campionatului din acest an a fost diferită față de celelalte. Startul campionatului a fost dat de juniorii care practică ciclismul, precum și de reprezentanții autorităților municipale și raionale, consilieri, directori de întreprinderi și alți funcționari, care au urcat pe biciclete. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.08.2021   
Accesări: 310
Sunt 30 de ani de când Republica Moldova s-a declarat „un stat suveran, independent şi democratic, liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul, fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale.” Citeşte mai mult...
Publicat: 27.08.2021   
Accesări: 174
Împlinirea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova a fost sărbătorită, în mod tradițional, la Orhei, cu muzică, voie bună și invitați speciali. De dimineață, administrația raionului și municipiului Orhei, deputați și reprezentanți din conducerea Partidului „ȘOR”, veterani ai Războiului pentru Independenţă, precum și cei care au participat la lichidarea consecințelor de la Cernobîl, locuitori și oaspeți ai orașului și raionului Orhei. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 1180

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Vineri, 22 octombrie 2021
© 2021 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63382   Total ieri: 671   Total azi: 330