Ro      Ru      En
Prima pagină  »  ȘTIRI ȘI EVENIMENTE  »  Noutăți
Noutăți
Echipa lui Ilan Șor continuă reparațiile de amploare a drumurilor din Orhei
Publicat: 12.10.2021   

Municipiul Orhei continuă să fie un mare șantier și să se modernizeze rapid. Alte două străzi secundare au fost renovate, după 50 de ani. Este vorba despre străzile Răzeșilor și Plugușorului, din sectorul Lupoaica, care se află în imediata vecinătate cu cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova – „Orheiland”. De-a lungul anilor, localnicii de pe cele două străzi au făcut numeroase reclamații în care au cerut nici mai mult, nici mai puțin decât să aibă un drum civilizat pe care să poată merge. Iată că doleanțele lor au fost auzite.

Locuitorii de pe strada Răzeșilor, sătui să mai umble prin praf și noroi, sunt bucuroși că ploile de toamnă, dar și alte precipitații nu le vor mai da bătăi de cap.
 
„Când ploua era imposibil de mers pe această stradă. Acum este foarte bine”, a spus o localnică.
 
„O viață întreagă am locuit aici și nimeni nu a reparat acest drum până acum. Am umblat prin glod, până nu demult. Era foarte greu. Acum suntem foarte bucuroși. Îi mulțumim dlui Șor și întregii sale echipe! Sunt foarte bravo!”, a menționat o altă localnică.
 
„Ani în șir am mers printr-un glod și o mizerie îngrozitoare. Acum este foarte frumos. De 40 de ani de când locuiesc pe această stradă, nu a fost astfel”, a afirmat o femeie.  
 
„De 60 de ani locuiesc aici. Glodul era până la genunchi, umblam în cizme de cauciuc. Abia anul acesta s-a făcut un drum cum trebuie. A fost asfaltat cumsecade. Îmi place”, a spus un vârstnic.
 
Aceeași situație a fost și pe strada Plugușorului, unde, la fiecare ploaie, noroiul punea stăpânire pe acest drum. Acum, situația s-a schimbat radical.
 
„Este foarte, foarte frumos! Mulțumim din suflet! Am crezut că vom ajunge la bătrânețe și nu vom avea astfel de drum. Până nu demult, practic nu ieșeam din curte. Trebuia să mergem cu greu, erau numai râpi, ambulanțele nu puteau urca pe acest deal. Acum e minunat, e frumos și bine. Să trăiască Ilan Șor mulți ani!”, a spus o locuitoare a străzii Plugușorului.
 
Inginerul-șef al Întreprinderii Municipale Servicii Comunal-Locative Orhei, Nicanor Pulbere, a menționat că lucrările de reparație a străzii Plugușorului au durat o lună și jumătate și că acestea au fost efectuate conform unor noi tehnologii.
 
„Lucrările au fost făcute calitativ. Oamenii sunt mulțumiți, fiindcă timp de 50 de ani, această stradă nu a mai fost reparată. Drumul a fost renovat conform unei tehnologii noi, s-a folosit plasă sudată din metal pentru betonare pentru ca să nu se deterioreze și să fie rezistentă la îngheț-dezgheț”, a precizat inginerul-șef Nicanor Pulbere, responsabil de renovarea străzii Răzeșilor și Plugușorului.
 
În context, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că, până în prezent, la Orhei, s-au betonat aproape 4 500 de metri pătrați de drumuri, care au o garanție de cel puțin 25 de ani.
 
„Așteptările oamenilor au un bun sfârșit. Au fost betonate drumurile dintr-o întreagă mahala. Și șoferii pot circula în siguranță. S-a folosit beton armat. Apele pluviale, care spălau aceste drumuri și creau o mulțime de probleme, nu le vor mai da bătăi de cap oamenilor. Sper că timp de 25 de ani, cel puțin, veți uita de noroi, iar copilașii vor fi în siguranță când vor merge la grădiniță și școală. Vă îndemn să aveți în continuare încredere în noi, deoarece noi suntem cei care realizăm toate gândurile voastre”, a afirmat Pavel Verejanu.
 
La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că investițiile în proiectele de infrastructură vor continua.
 
„Suntem bucuroși că am reușit să renovăm drumul și în acest sector privat de locuințe. La renovarea acestei străzi au fost implementate cele mai noi tehnologii, care permit drumurilor aflate în pantă să fie de calitate și să corespundă celor mai dificile condiții climaterice. Vom continua să investim în infrastructura din municipiul și raionul Orhei. Acest municipiu este un model de dezvoltare a tuturor orașelor din întreaga țară”, a specificat Dinu Țurcanu.
 
Prezent la evenimentul de inaugurare a străzii renovate, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a accentuat că implementarea proiectelor de infrastructură și nu numai este posibilă numai dacă cetățenii vor fi uniți, vor avea un interes comun și încredere în echipa Partidului „ȘOR”.
 
„Ilan Șor este cel care, împreună cu dvs., - locuitorii orașului Orhei și echipa sa, a început transformările radicale, în 2015. Echipa noastră se ține de cuvânt și orice ar fi, va realiza proiectele pe care le-a promis. Noi vom merge înainte și vom implementa toate proiectele menite să le asigure oamenilor confort și siguranță. Evenimentele de inaugurare a acestor drumuri este o sărbătoare mică, dar cu un rezultat mare pentru fiecare locuitor al acestui sector. Vrem ca în continuare să fim uniți, solidari și să obținem cât mai multe victorii în fața și altor provocări pe care le vom avea”, a declarat deputatul Marina Tauber. 
 
Și deputatul Ilan Șor dă asigurări că va continua să investească în proiecte de infrastructură, astfel încât localitățile administrate de echipa sa să se dezvolte. 
 
„Împreună cu echipa mea am făcut multe promisiuni și nu ne vom lăsa până când le vom îndeplini. Municipiul Orhei, dar și celelalte localități în care ne bucurăm de susținere și încredere, vor fi modernizate, iluminate și le vom oferi perspectivă de viitor. Împreună putem face lucruri mărețe. Am demonstrat de mai multe ori că suntem o echipă puternică, care se ține de cuvânt”, a declarat Ilan Șor.
 
Proiectele de infrastructură din Orhei au început să fie realizate din 2015, după venirea lui Ilan Șor în funcția de primar al localității. La inițiativa edilului, Primăria a început, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Acest lucru permite autorităților locale să optimizeze cheltuielile, iar din banii economisiți să efectueze și alte proiecte sociale. De la preluarea administrării orașului Orhei de către echipa lui Ilan Șor, 80 la sută din drumurile din municipiu au fost reparate.
 
Anul trecut, autoritățile din municipiul Orhei au reparat integral toate arterele principale din oraș. În acest an, sunt renovate capital mai multe străzi secundare. Lucrările sunt executate de drumarii din Orhei, fapt care garantează calitate și o economie de circa 30%. În ultimii șase ani, investițiile în renovarea infrastructurii rutiere au crescut, la Orhei, de cel puțin patru ori.
 

Accesări: 580

Alte Noutăți

Publicat: 29.06.2022   
Accesări: 80
Mai multe străzi din municipiul Orhei au fost stropite cu apă, pentru a reduce disconfortul creat de canicula din aceste zile. Spălarea și stropirea străzilor cu apă este o tradiție instituită de echipa fostului primar al municipiului Orhei, Ilan Șor, încă în 2016. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.06.2022   
Accesări: 154
S-a purtat ie cu mândrie la Orhei, unde a avut loc parada portului popular Citeşte mai mult...
Publicat: 23.06.2022   
Accesări: 92
Stimați funcționari publici! Citeşte mai mult...
Publicat: 22.06.2022   
Accesări: 107
22 iunie 1941 - una dintre cele mai triste zile din istoria întregii omeniri - ziua în care Germania Nazistă a început Operațiunea Barbarosa - operațiunea militară de invadare a Uniunii Sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acțiune începută la 22 iunie 1941 cu scopul de cucerire a teritoriilor Rusiei Europene și a Ucrainei până la Arhanghelsk în nord și Astrahan în sud. Citeşte mai mult...
Publicat: 21.06.2022   
Accesări: 105
A devenit celebru ca vocalist și compozitor al grupului «Кино». Artistul a jucat și în filmele senzaționale «Асса» și «Игла». Citeşte mai mult...
Publicat: 20.06.2022   
Accesări: 96
În premieră municipiul Orhei a găzduit campionatul Gala Top Gun Maximus care a adunat luptători atât din Republica Moldova cât și de peste hotare. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.06.2022   
Accesări: 111
Vineri, 17 iunie 2022, în incinta Primăriei municipiului Orhei, a avut loc ședința Comitetului de Coordonare a procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană pentru municipiul Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 17.06.2022   
Accesări: 98
Aproximativ 1200 de angajați din sistemul de sănătate din municipiul și raionul Orhei, printre care medici, asistenți medicali, infirmiere și personal auxiliar au fost răsplătiți cu premii, în semn de recunoștință pentru munca și dedicația în activitatea de zi cu zi. Premiile au fost acordate cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, care este marcată anual, în a treia duminică a lunii iunie. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.06.2022   
Accesări: 92
„Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.” (M. Eminescu) Citeşte mai mult...
Publicat: 14.06.2022   
Accesări: 87
În zilele de sâmbătă și duminică la Complexul Raional Sportiv a avut loc “Cupa Raională și Municipală RADAVI” ediția 2022 la care au participat peste 25 de echipe de fotbal junior din diferite localități ale Republicii Moldova. Citeşte mai mult...
Publicat: 08.06.2022   
Accesări: 126
Pe ordinea de zi au fost mai multe proiecte importante ce țin de delimitarea terenurilor a persoanelor fizice, Citeşte mai mult...
Publicat: 06.06.2022   
Accesări: 206
Aducem sincere felicitări întregului colectiv CRC “A . Suruceanu” pentru organizarea celui mai frumos festival plin de joc și tradiții precum și pe pentru victoria atinsă! Citeşte mai mult...
Publicat: 06.06.2022   
Accesări: 101
Marele poet Alexandr Pușkin, simbol al literaturii ruse și universale, a fost sărbătorit, astăzi, de echipa Partidului „ȘOR” din municipiul și raionul Orhei, cu ocazia împlinirii a 223 de ani de la naștere. Conducerea raionului și municipiului Orhei, aleși locali, consilieri municipali, precum și cetățeni de rând au depus flori la bustul geniului literaturii ruse, situat în parcul „Ivanos”, din orașul Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 02.06.2022   
Accesări: 166
Un concert de excepție a avut loc la OrheiLand, organizat la inițiativa lui Ilan Șor, de Ziua Copilului. Evenimentul care a marcat deschiderea sezonului estival a atras aproximativ 30 mii de oameni, dornici de distracție și muzică bună. Interpreta din Rusia, Klava Coca, s-a numărat printre surprizele serii. Atât vedeta din străinătate, cât și interpreții autohtoni au încântat publicul cu melodiile îndrăgite. Oamenii au dansat și s-au distrat pe cinste, într-o atmosferă de poveste. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.06.2022   
Accesări: 181
Cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, dar și din regiune - OrheiLand, a dat startul sezonului estival. Parcul și-a redeschis porțile în prima zi de vară, de Ziua Copilului, pentru al cincilea an consecutiv. Mii de copii, împreună cu părinții lor, au fost prezenți la evenimentul de redeschidere a parcului, unde totul este gratuit. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.06.2022   
Accesări: 140
1 Iunie - începutul verii și a vacanței mare. Anume în acesta zi a fost ales să fie sărbătorită Ziua Internațională a Copilului - a celor ce ne dau sens vieții noastre și a lucrurilor pe care le facem. Citeşte mai mult...
Publicat: 31.05.2022   
Accesări: 136
Elevii claselor a IX-a și a XII-a de la gimnaziile și liceele din municipiul Orhei, care au înregistrat performanțe la învățătură și au avut un comportament exemplar, au fost răsplătiți cu premii, conform unei tradiții instituite la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Recompensele materiale au fost oferite din partea Fundației „Miron SHOR”. Citeşte mai mult...
Publicat: 31.05.2022   
Accesări: 138
Onorați Profesori! Multstimați Părinți! Dragi Elevi ! Citeşte mai mult...
Publicat: 30.05.2022   
Accesări: 105
În perioada 25-27 mai 2022, membrii Unităților de Implementare a Programului, reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Agențiilor de Dezvoltare Regională, au participat la cursul de planificare strategică în contextul procesului de implementare a Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere 2021-2027. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.05.2022   
Accesări: 135
Elevii premianți, dar și toți cei l-alți tineri sunt o mândrie a municipiului dar și a întreg raionului Orhei. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 1310

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Duminică, 03 iulie 2022
© 2022 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63277   Total ieri: 679   Total azi: 225