Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  ȘTIRI ȘI EVENIMENTE  »  Noutăți
Noutăți
Echipa Partidului „ȘOR” a dat startul reconstrucției integrale a raionului Orhei
Publicat: 29.04.2022   

Toate localitățile din raionul Orhei sau câte 12-14 pe an vor fi reconstruite integral, în următorii cinci ani. Asigurările vin din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a reprezentanților formațiunii sale, precum și din partea conducerii Consiliului raional Orhei și cea a municipiului Orhei, și au fost făcute la o conferință de presă, în cadrul căreia a fost prezentată Strategia de dezvoltare a raionului Orhei, pentru anii 2022-2027, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”. Un astfel de program reprezintă o premieră pentru Republica Moldova.

Potrivit Strategiei de dezvoltare durabilă a raionului Orhei, echipa Partidului „ȘOR” își propune ca, în 2022, să modernizeze următoarele localități: Zorile, Ocnița-Țărani, Inculeț, Bulăiești, Mîrzești, Mîrzaci, Morozeni, Breanova, Ghetlova, Hulboaca, Noroceni, Biești, Cihoreni și Hodorogea. Până în 2027, vor fi dezvoltate toate localitățile din raion. 

Primarul de onoare al municipiului și raionului Orhei, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că lansarea programului „Raionul Orhei, raion de vis” reprezintă un moment istoric și o premieră pentru Republica Moldova. Scopul acestuia este de a-i convinge pe moldovenii plecați în străinătate să revină acasă.

„În 2015, când am ajuns în fruntea Orheiului, mi-am dat cuvântul de onoare că voi transforma acest oraș, că voi construi în Republica Moldova un mic Monaco. Mulți au râs. În prezent, Orhei este simbolul Moldovei. Aproape toată lumea a auzit despre Orhei. Astăzi, am dat startul reconstrucției întregului raion, prin lansarea Programului „Raionul Orhei, raion de vis”, care reprezintă o premieră pentru Republica Moldova. În fiecare an, până la 14 localități vor fi complet renovate. În fiecare sat și comună vor fi reparate drumurile, va fi amenajat un mic scuar, parc, vor fi modernizate instituțiile de învățământ. Scopul acestui proiect este să-i convingem pe cei plecați să revină acasă. Suntem obligați să le creăm condiții decente de viață, pentru ca acești oameni să se simtă confortabil în localitățile lor de baștină. Cea mai mare valoare a țării noastre sunt oamenii. Drumul Moldovei este spre confort și bunăstare. Haideți să construim Europa acasă!”, este îndemnul lui Ilan Șor.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a menționat că schimbările în bine au pornit și vor porni de la Orhei.

„Datorită curajului dvs. și faptului că i-ați întins o mână de ajutor lui Ilan Șor, orașul și raionul Orhei au devenit localități europene. Aici am demonstrat întregii țări că se poate, dacă există dorință, voință politică și management eficient. Indiferent de ce se întâmplă în țară și în regiune, noi continuăm să lucrăm și să ne îndeplinim angajamentele. Vom demonstra în continuare fapte concrete, vom îmbunătăți condițiile de trai pentru toți cetățenii. Nu ne pierdem speranța zilei de mâine, așa cum se întâmplă în cazul altora”, a declarat Marina Tauber. 

De asemenea, fostul viceprimar al orașului Orhei și deputat al Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, a precizat că, în prezent, avem peste 70 de partide în țară, dar niciunul dintre ele nu a transformat vreun raion, așa cum a făcut formațiunea lui Ilan Șor.  

„Ilan Șor este cel care a făcut posibilă transportarea, în acest an, a Focului Haric din Ierusalim la Chișinău. Fie ca această Lumină Sfântă să se păstreze în sufletele noastre tot anul și fie ca toate proiectele pe care urmează să le implementăm să fie într-un ceas bun!”, a afirmat Apostolova.

În același timp, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că, spre deosebire de alte localități, raionul Orhei are o echipă cu viziune și dorință de a schimba lucrurile în bine, iar banul public nu se fură, ci este investit în oameni. 

„În pofida condițiilor actuale în care ne aflăm, este loc de muncă, transpirație și dezvoltare. Municipiul Orhei este etalonul după care ne orientăm. Timp de 6 ani, municipiul și raionul Orhei se dezvoltă durabil. În toate satele din raion avem magazine sociale, iluminat stradal, terenuri de joacă, ceea ce nu există în alte raioane. Spre regret, actuala guvernare nu propune niciun model de dezvoltare a Republicii Moldova. Prin urmare, după dezbateri, consultări, după discuțiile cu oamenii despre necesitățile lor, împreună cu Ilan Șor, am luat decizia ca, în perioada 2022-2027, toate cele 74 de localități din raionul Orhei să beneficieze de asistență. În fiecare an, vom face investiții în câte 12-14 localități, din banii publici, ai oamenilor de afaceri care vor să facă lucruri bune. Înțelegem că așteptările oamenilor sunt mari, dar în situația în care ne aflăm, când prețurile au crescut de câteva ori, când resursele bugetare sunt limitate, în lipsa suportului de la bugetul central, ne asumăm să facem cât putem”, a dat asigurări Dinu Țurcanu. 

„Îi felicit pe colegii mei primari, care pornesc pe o cale dezvoltare interesantă. Îi asigur pe toți primarii că, la noi, visurile se îndeplinesc”, a dat asigurări primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu. 

În context, Anastasia Svetlicinîi, secretarul general al Organizației Teritoriale a Partidului „ȘOR” din Orhei, a menționat următoarele: 

„Din 2015, suntem un exemplu pentru întreaga țară. Orașul și raionul Orhei sunt priviți cu invidie. Dumnezeu ne-a binecuvântat și l-a trimis pe Ilan Șor ca să ne facă viața mai frumoasă. Astăzi, se mai pune o cărămidă la baza dezvoltării raionului Orhei, scriem o nouă filă în istoria localității noastre. Să fie cu Doamne-ajută!”, a spus Anastasia Svetlicinîi. 

Din 2015 și până în prezent, timp în care municipiul și raionul Orhei este administrat de echipa lui Ilan Șor, Orheiul a devenit localitatea cu cel mai înalt grad de dezvoltare din Republica Moldova. A fost majorat bugetul municipiului de câteva ori. 80% din drumurile din orașul Orhei, inclusiv toate cele principale au fost reparate. În prezent, au loc lucrări de construcție a drumurilor secundare. De asemenea, orașul Orhei a fost iluminat integral, au fost modernizate mai multe școli, grădinițe, centre ale medicilor de familie, au fost construite terenuri de joacă, amenajate parcurile și mai multe curți de bloc. Tot la Orhei, a fost construit OrheiLand, cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, dar și din regiune.

La nivel de raion, echipa Partidului „ȘOR” a iluminat integral aproape toate cele 74 de localități și a construit terenuri de joacă în fiecare sat și comună din raionul Orhei. Totodată, echipa lui Ilan Șor a construit drumul Susleni-Jora de Mijloc, care are o lungime de aproape 10 kilometri, acesta fiind cel mai mare proiect de infrastructură, de la destrămarea URSS încoace.


Accesări: 325

Alte Noutăți

Publicat: 28.01.2023   
Accesări: 199
27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Ce este Holocaustul? Citeşte mai mult...
Publicat: 27.01.2023   
Accesări: 267
Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, solicită Guvernului să transmită autogările din țară în proprietatea și gestiunea autorităților publice locale. Solicitarea edilului vine după nenumărate acuzații din partea oamenilor, care se plâng că autogara din Orhei, dar și terenul din prejma acesteia, care se află în gestiunea statului, sunt într-o stare deplorabilă, iar siguranța călătorilor este în pericol. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2023   
Accesări: 168
Totodată, deseori suntem blamați pentru aspectul degradant al Gării Auto din Orhei și pentru că autoritățile din Orhei nu intervin în schimbarea acestuia. Citeşte mai mult...
Publicat: 19.01.2023   
Accesări: 99
Sărbătoarea ce marchează Botezul Domnului Isus Hristos, la vârsta de 30 de ani, în apele Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul. Citeşte mai mult...
Publicat: 16.01.2023   
Accesări: 123
Distracție, muzică și voie bună a fost ieri, la OrheiLand, acolo unde a avut loc un concert organizat cu ocazia încheierii sezonului de iarnă. Cel mai mare parc de distracții din țară va fi deschis însă, în zilele de weekend, până la sfârșitul lunii ianuarie. De la deschiderea sezonului de iarnă, mai exact, din 24 decembrie, când a fost inaugurat bradul și cel mai mare Târg de Crăciun din țară, OrheiLand a fost vizitat de peste 200 de mii de oameni. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.01.2023   
Accesări: 318
„Mita e-n stare să pătrundă orișiunde în țara aceasta , pentru mită capetele cele mai de sus ale administrației vând sângele și averea unei generații“. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.01.2023   
Accesări: 136
Prieteni, în pofida tuturor presiunilor din partea guvernării asupra artiștilor, evenimentul de închidere a sezonului de iarna la OrheiLand va avea loc. Citeşte mai mult...
Publicat: 12.01.2023   
Accesări: 260
cu un concert extraordinar, concursuri pentru copii și multe daruri. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.01.2023   
Accesări: 518
Dragi orheieni, Crăciunul este una dintre cele mai sfinte sărbători. Pentru milioane de oameni, servește ca simbol al purității, sincerității, umanității și milei. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.01.2023   
Accesări: 466
În fiecare an Consiliul Raional în parteneriat cu primăria Municipiului Orhei și cu Vicariatul de Orhei organizează cel mai frumos festival al colindelor ce reunește colectivele dornice de a cânta tradiția noastră din străbuni. Citeşte mai mult...
Publicat: 03.01.2023   
Accesări: 307
Festivalul de suflet „E Vremea Colindelor” Citeşte mai mult...
Publicat: 28.12.2022   
Accesări: 536
În 31 decembrie, începând cu ora 21:30, vino să petrecem împreună noaptea dintre ani, la OrheiLand, unde găsești tot ce e mai bun! Citeşte mai mult...
Publicat: 27.12.2022   
Accesări: 393
Acest loc de basm este OrheiLand! Citeşte mai mult...
Publicat: 25.12.2022   
Accesări: 241
Zeci de mii de oameni au participat la redeschiderea celui mai mare parc de distracții - OrheiLand Citeşte mai mult...
Publicat: 24.12.2022   
Accesări: 157
Odată cu inaugurarea celui mai frumos Târg de Crăciun din țară, în cel mai mare parc de distracții de la noi, dar și din regiune, a fost dat startul sezonului de iarnă. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.12.2022   
Accesări: 159
Cei mici s-au distrat, au cântat și dansat alături de animatori, dar și de Moș Crăciun, care le-a oferit celor mici daruri. Mai exact, copiii au primit căciuli cu inscripția „OrheiLand”, dar și cărți de colorat. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.12.2022   
Accesări: 164
Momentul a fost așteptat cu sufletul la gură mai ales de către cei mici. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.12.2022   
Accesări: 128
Sute de oameni s-au adunat în cel mai mare parc de distracții din țară, acolo unde, în scurt timp, se vor aprinde luminile de sărbătoare și va fi inaugurat cel mai frumos Târg de Crăciun din țară. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.12.2022   
Accesări: 228
Cel mai mare parc de distracții din țară – OrheiLand își redeschide porțile și dă startul sezonului de iarnă. Astfel, sâmbătă, 24 decembrie, la ora 17:00, toată lumea este așteptată la OrheiLand, acolo unde va fi deschis și cel mai frumos Târg de Crăciun din țară. Vizitatorii au ocazia să petreacă momente de neuitat în acest parc, care va fi împânzit de mii de luminițe colorate și unde totul este gratuit. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.12.2022   
Accesări: 318
Vă așteptăm la cel mai frumos Târg de Crăciun! 24 Decembrie, Ora 17:00 Citeşte mai mult...

1 - 20 din 1385

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Miercuri, 08 februarie 2023
© 2023 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63595   Total ieri: 788   Total azi: 543