Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  ȘTIRI ȘI EVENIMENTE  »  Noutăți
Noutăți
Echipa Partidului „ȘOR” a dat startul reconstrucției integrale a raionului Orhei
Publicat: 29.04.2022   

Toate localitățile din raionul Orhei sau câte 12-14 pe an vor fi reconstruite integral, în următorii cinci ani. Asigurările vin din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a reprezentanților formațiunii sale, precum și din partea conducerii Consiliului raional Orhei și cea a municipiului Orhei, și au fost făcute la o conferință de presă, în cadrul căreia a fost prezentată Strategia de dezvoltare a raionului Orhei, pentru anii 2022-2027, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”. Un astfel de program reprezintă o premieră pentru Republica Moldova.

Potrivit Strategiei de dezvoltare durabilă a raionului Orhei, echipa Partidului „ȘOR” își propune ca, în 2022, să modernizeze următoarele localități: Zorile, Ocnița-Țărani, Inculeț, Bulăiești, Mîrzești, Mîrzaci, Morozeni, Breanova, Ghetlova, Hulboaca, Noroceni, Biești, Cihoreni și Hodorogea. Până în 2027, vor fi dezvoltate toate localitățile din raion. 

Primarul de onoare al municipiului și raionului Orhei, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că lansarea programului „Raionul Orhei, raion de vis” reprezintă un moment istoric și o premieră pentru Republica Moldova. Scopul acestuia este de a-i convinge pe moldovenii plecați în străinătate să revină acasă.

„În 2015, când am ajuns în fruntea Orheiului, mi-am dat cuvântul de onoare că voi transforma acest oraș, că voi construi în Republica Moldova un mic Monaco. Mulți au râs. În prezent, Orhei este simbolul Moldovei. Aproape toată lumea a auzit despre Orhei. Astăzi, am dat startul reconstrucției întregului raion, prin lansarea Programului „Raionul Orhei, raion de vis”, care reprezintă o premieră pentru Republica Moldova. În fiecare an, până la 14 localități vor fi complet renovate. În fiecare sat și comună vor fi reparate drumurile, va fi amenajat un mic scuar, parc, vor fi modernizate instituțiile de învățământ. Scopul acestui proiect este să-i convingem pe cei plecați să revină acasă. Suntem obligați să le creăm condiții decente de viață, pentru ca acești oameni să se simtă confortabil în localitățile lor de baștină. Cea mai mare valoare a țării noastre sunt oamenii. Drumul Moldovei este spre confort și bunăstare. Haideți să construim Europa acasă!”, este îndemnul lui Ilan Șor.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a menționat că schimbările în bine au pornit și vor porni de la Orhei.

„Datorită curajului dvs. și faptului că i-ați întins o mână de ajutor lui Ilan Șor, orașul și raionul Orhei au devenit localități europene. Aici am demonstrat întregii țări că se poate, dacă există dorință, voință politică și management eficient. Indiferent de ce se întâmplă în țară și în regiune, noi continuăm să lucrăm și să ne îndeplinim angajamentele. Vom demonstra în continuare fapte concrete, vom îmbunătăți condițiile de trai pentru toți cetățenii. Nu ne pierdem speranța zilei de mâine, așa cum se întâmplă în cazul altora”, a declarat Marina Tauber. 

De asemenea, fostul viceprimar al orașului Orhei și deputat al Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, a precizat că, în prezent, avem peste 70 de partide în țară, dar niciunul dintre ele nu a transformat vreun raion, așa cum a făcut formațiunea lui Ilan Șor.  

„Ilan Șor este cel care a făcut posibilă transportarea, în acest an, a Focului Haric din Ierusalim la Chișinău. Fie ca această Lumină Sfântă să se păstreze în sufletele noastre tot anul și fie ca toate proiectele pe care urmează să le implementăm să fie într-un ceas bun!”, a afirmat Apostolova.

În același timp, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că, spre deosebire de alte localități, raionul Orhei are o echipă cu viziune și dorință de a schimba lucrurile în bine, iar banul public nu se fură, ci este investit în oameni. 

„În pofida condițiilor actuale în care ne aflăm, este loc de muncă, transpirație și dezvoltare. Municipiul Orhei este etalonul după care ne orientăm. Timp de 6 ani, municipiul și raionul Orhei se dezvoltă durabil. În toate satele din raion avem magazine sociale, iluminat stradal, terenuri de joacă, ceea ce nu există în alte raioane. Spre regret, actuala guvernare nu propune niciun model de dezvoltare a Republicii Moldova. Prin urmare, după dezbateri, consultări, după discuțiile cu oamenii despre necesitățile lor, împreună cu Ilan Șor, am luat decizia ca, în perioada 2022-2027, toate cele 74 de localități din raionul Orhei să beneficieze de asistență. În fiecare an, vom face investiții în câte 12-14 localități, din banii publici, ai oamenilor de afaceri care vor să facă lucruri bune. Înțelegem că așteptările oamenilor sunt mari, dar în situația în care ne aflăm, când prețurile au crescut de câteva ori, când resursele bugetare sunt limitate, în lipsa suportului de la bugetul central, ne asumăm să facem cât putem”, a dat asigurări Dinu Țurcanu. 

„Îi felicit pe colegii mei primari, care pornesc pe o cale dezvoltare interesantă. Îi asigur pe toți primarii că, la noi, visurile se îndeplinesc”, a dat asigurări primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu. 

În context, Anastasia Svetlicinîi, secretarul general al Organizației Teritoriale a Partidului „ȘOR” din Orhei, a menționat următoarele: 

„Din 2015, suntem un exemplu pentru întreaga țară. Orașul și raionul Orhei sunt priviți cu invidie. Dumnezeu ne-a binecuvântat și l-a trimis pe Ilan Șor ca să ne facă viața mai frumoasă. Astăzi, se mai pune o cărămidă la baza dezvoltării raionului Orhei, scriem o nouă filă în istoria localității noastre. Să fie cu Doamne-ajută!”, a spus Anastasia Svetlicinîi. 

Din 2015 și până în prezent, timp în care municipiul și raionul Orhei este administrat de echipa lui Ilan Șor, Orheiul a devenit localitatea cu cel mai înalt grad de dezvoltare din Republica Moldova. A fost majorat bugetul municipiului de câteva ori. 80% din drumurile din orașul Orhei, inclusiv toate cele principale au fost reparate. În prezent, au loc lucrări de construcție a drumurilor secundare. De asemenea, orașul Orhei a fost iluminat integral, au fost modernizate mai multe școli, grădinițe, centre ale medicilor de familie, au fost construite terenuri de joacă, amenajate parcurile și mai multe curți de bloc. Tot la Orhei, a fost construit OrheiLand, cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, dar și din regiune.

La nivel de raion, echipa Partidului „ȘOR” a iluminat integral aproape toate cele 74 de localități și a construit terenuri de joacă în fiecare sat și comună din raionul Orhei. Totodată, echipa lui Ilan Șor a construit drumul Susleni-Jora de Mijloc, care are o lungime de aproape 10 kilometri, acesta fiind cel mai mare proiect de infrastructură, de la destrămarea URSS încoace.


Accesări: 711

Alte Noutăți

Publicat: 23.02.2024   
Accesări: 62
Recent, am oferit ajutoare financiare în valoare de 700 și 1500 de lei pentru 97 de locuitori, pe lângă bătrânii și bolnavii care beneficiază de un sprijin constant. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.02.2024   
Accesări: 99
Primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, a invitat locuitorii din toată țara să viziteze o nouă atracție turistică inaugurată în municipiu la inițiativa lui Ilan Șor. Ea se referă la Grădina Publică din Orhei, faima căruia, datorită designului său excepțional și unic, a depășit chiar și granițele țării. Citeşte mai mult...
Publicat: 19.02.2024   
Accesări: 153
Acesta este o adevărată comoară culturală și istorică a țării noastre. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.02.2024   
Accesări: 238
La doar două zile de la inaugurare, parcul modernizat din Orhei a adunat sute de vizitatori, care s-au bucurat de atmosfera de poveste și de facilitățile moderne. Citeşte mai mult...
Publicat: 16.02.2024   
Accesări: 422
Promisiunea de a reconstrui parcul din Orhei a fost făcută în timpul campaniei pentru alegerile locale din toamna anului trecut. Echipa lui Ilan Șor are o viziune amplă în ceea ce privește utilizarea spațiilor urbane și are deja o experiență bogată în domeniul amenajării spațiilor verzi. Citeşte mai mult...
Publicat: 16.02.2024   
Accesări: 257
Memoria ostașilor care și-au îndeplinit datoria de internaționaliști dăinuiește peste ani. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.02.2024   
Accesări: 263
Le aducem un omagiu de profund respect și recunoștință veșnică pentru devotamentul lor dezinteresat față de Patrie și curajul neclintit. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.02.2024   
Accesări: 324
Orheiul este un simbol al progresului și al dezvoltării urbane. Orașul a devenit și mai frumos după ce parcul a fost inaugurat de Ziua Îndrăgostiților, după o reconstrucție completă. Peste 10.000 de persoane au participat la eveniment, care a culminat cu un concert organizat de Primăria Orhei și Fundația de Binefacere „Miron Șor”. Cu această ocazie, primarul de onoare al municipiului Orhei, filantropul Ilan Șor, a dat asigurări că acest oraș va deveni cel mai frumos loc din Moldova și din lume. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.02.2024   
Accesări: 240
Școlarizarea copiilor și investirea în generația viitoare trebuie să constituie una din prioritățile statului, iar implicarea mediatorilor comunitari în realizarea acestei cerințe este destul de importantă. Citeşte mai mult...
Publicat: 12.02.2024   
Accesări: 776
Echipa lui Ilan Șor a finalizat un alt proiect de anvergură - în doar câteva luni, a fost renovat parcul din Orhei, care este acum de nerecunoscut. Lucrările au fost efectuate zi și noapte, astfel încât locuitorii municipiului să poată face primele plimbări plăcute, cât mai curând posibil, indiferent de anotimp. Citeşte mai mult...
Publicat: 11.02.2024   
Accesări: 1431
Nu ratați posibilitatea de a deveni parte a unui eveniment nemaipomenit! Filantropul Ilan Șor și echipa lui îi va surprinde plăcut pe cei prezenți cu încă o surpriză. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.02.2024   
Accesări: 283
Astăzi se împlinesc 187 de ani de la moartea marelui poet Alexandr Pușkin, geniul recunoscut al literaturii ruse și mondiale. Cu acest prilej, administrația și locuitorii Orheiului au depus flori la bustul clasicului din municipiu, și au ținut cuvântări despre opera sa remarcabilă. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.02.2024   
Accesări: 619
La doar câteva luni de la demararea reconstrucției capitale, grădina publică din Orhei va fi inaugurată cu mare fast de Ziua Îndrăgostiților. Cu acest prilej, primăria și Fundația „Miron Șor” organizează un show impresionant – un concert de amploare, numeroase concursuri și un fabulos foc de artificii. Citeşte mai mult...
Publicat: 02.02.2024   
Accesări: 359
Sportivii au fost înalt apreciați pentru rezultatele frumoase obținute în cadrul competițiilor naționale și internaționale de fotbal. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.01.2024   
Accesări: 294
Duminică, la OrheiLand a avut loc închiderea oficială a sezonul de iarnă. La finalul acestei perioade magice, am făcut bilanțul și ne-am amintit de impresiile de neuitat, generate de priveliștea celui mai spectaculos parc de distracții din țară – de la atracțiile care au potolit setea de senzații tari, până la momentele speciale de căldură trăite în reședința lui Moș Crăciun. Citeşte mai mult...
Publicat: 29.01.2024   
Accesări: 264
În cadrul întâlnirilor recente cu orheienii, autoritățile au primit un feedback pozitiv cu privire la progresele obținute în cadrul programului de modernizarea a curților blocurilor. Aceasta a fost lansată la inițiativa și cu suportul primarului de onoare Ilan Șor. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2024   
Accesări: 259
Ne amintim de milioanele de oameni nevinovați care și-au pierdut viața în unul dintre cele mai întunecate capitole ale istoriei omenirii. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2024   
Accesări: 245
Locuitorii blocului nr. 31 de pe strada Vasile Lupu i-au adresat echipei lui Ilan Șor cuvinte de sinceră recunoștință. După reconstrucție capitală, curtea lor este acum de nerecunoscut! Citeşte mai mult...
Publicat: 24.01.2024   
Accesări: 324
Începând cu 23 decembrie, OrheiLand-ul de iarnă și-a deschis porțile pentru toată lumea. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.01.2024   
Accesări: 303
Și curtea blocurilor nr. 175, 177/А și 179 de pe strada Vasile Lupu din municipiul Orhei bucură ochii locatarilor după renovare capitală. Pe lângă pozarea asfaltului și reconstrucția trotuarelor, au fost create numeroase facilități, care au îmbunătățit semnificativ aspectul curților și confortul oamenilor. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 1558

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Vineri, 23 februarie 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63896   Total ieri: 1321   Total azi: 844